Kunst in de openbare ruimte

Between us

Between us
Between us
Between us

Kunstenaar: Dorota Bucszkowska
Straatnaam: Park Vreugd en Rust
  Voorburg Oud
Materiaal: Brons, Granito
Jaar van plaatsing: 2006

Omschrijving:

Between us (Brons; 2006)

Dorota Bucszkowska (1971-)

Beeldenroute nummer 18

In 2006 koopt de gemeente Leidschendam-Voorburg Between us van Dorota Buczkowska uit Konstancin-Jeziorna. Dit ter gelegenheid van de viering van het 15-jarig stedenband jubileum met Konstancin-Jeziorna (Polen). 

Between us wordt geplaatst in de Herenstraat voor Huize Swaensteyn. De takken van de ‘boombol’ zijn nogal scherp en kledingstukken van enkele voorbijgangers lopen schade op. Het beeld wordt daarom naar een hoekje aan het einde van de Herenstraat verplaatst maar daar komt het niet meer tot zijn recht.

Een derde plek op de hoek van de Herenstraat en de Rozenboomlaan werkt prima door een klein perkje rondom het beeld. Helaas moet het beeld ook daar weer weg door grondverkoop. Het wordt op 2 november 2016 in park Vreugd en Rust geplaatst. 

Buczkowska werkt in verschillende materialen en technieken waarbij herhalingen van vorm vaak een belangrijke rol spelen. ‘Tussen ons’ is een bronzen bol in de vorm van een vervlechting van takken. Een bol is een gesloten vorm, maar hier luchtig en open door de doorkijkjes tussen de takken. Het is een ‘onderonsje’ van takken; in zichzelf besloten en verstild. De ‘boombol’ contrasteert met de natuur maar wordt er ook door opgenomen.

 

Plattegrond: