Kunst in de openbare ruimte

Exponential View

Exponential View
Exponential View
Exponential View
Exponential View
Exponential View
Exponential View

Kunstenaar: Geert Mul Meer informatie
Straatnaam: Herenstraat, het Marianneviaduct onder de A12 tussen de Herenstraat en het Westeinde
  Voorburg Oud
Jaar van plaatsing: 2013

Omschrijving:

Exponential View

Het Marianneviaduct, met deze onderdoorgang, ligt op een deel van de oorspronkelijke tuin van de buitenplaats Hofwijck. De 17de -eeuwse dichter, diplomaat en geleerde Constantijn Huygens (1596-1687) liet Hofwijck bouwen en een tuin aanleggen op basis van de verhoudingen van het menselijk lichaam. Zijn zoon Christiaan Huygens (1629-1695) woonde vanaf 1688 op Hofwijck. Als wetenschapper heeft hij bovenmatig bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van de microscoop en de telescoop.

Exponential View is een eerbetoon aan het vergroten van het wereldbeeld door de 17de -eeuwse ontwikkeling van die microscoop en telescoop en daarmee het begrip voor de microkosmos en de macrokosmos. Het kunstwerk trekt een parallel met het huidige informatietijdperk en de exponentiële toename van die informatie.

Exponential View komt in het donker tot leven: onder invloed van gekleurd licht veranderen alle afbeeldingen. 

https://geertmul.nl/projects/exponential-view/

Exponential View

Marianneviaduct, Voorburg, Holland

Geert Mul 2013

This tunnel is build on a site that used to be the 17th century  garden of Hofwijck, the house of Constantijn and Christiaan Huygens which has now been turned into a museum. Christiaan Huygens contributed to the development of the telescope and the Microscope. The invention of the telescope and microscope between 1600 and 1640 changed how people looked at their surroundings in the 17th century. Mul point in this work to a parallel between these discoveries in the 17th century and contemporary information culture: the rapid exponential growth of information and how that changes the way we look at the world. 

Plattegrond: