Kunst in de openbare ruimte

Together We Are

Together We Are
Together We Are

Kunstenaar: William Rosewood (1992 - )
Straatnaam: Park Vreugd en Rust, zijde Parkweg
  Voorburg Oud
Materiaal: Betonplaat, Gepoedercoat staal, RVS
Jaar van plaatsing: 2018

Omschrijving:

Het beeld is op 28 augustus 2018 geplaatst en op 6 september 2018 onthuld.

Together We Are (Gepoedercoated staal / Roestvrij staal; 2018)

William Rosewood (1992-)

Beeldenroute nummer 22

Together We Are behoort tot de serie PI= INFINITY I. Deze serie bestaat uit een reeks schilderijen waarvan deze wereldbol de driedimensionale vertaling is. Elk schilderij bestaat uit een vierkant frame van 2.32 m. met daarin een rond doek van 2 m. Op het doek wervelen Tancho Koi’s.

De Tancho Koi, een witte karper met rode vlekken, staat daarbij als symbool voor de internationale cultuur/samenleving. De koi staat in Japan symbool voor voorspoed en geluk, maar ook voor kracht en levenslust. Rosewood omarmt de gedachte dat alle mensen hetzelfde zijn en toch zo verschillend en uniek. Evenals vissen in een vijver overleven wij tezamen.

In de reeks PI= INFINITY I vertaalt William Rosewood symbolisch zijn zienswijze op de kern van de mensheid. Er worden wereldwijd meerdere versies van dit beeld geplaatst om het universele van de mens te benadrukken. Park Vreugd en Rust wordt daarmee een internationaal markeringspunt.

William Rosewood is geboren en getogen in Leidschendam. Hij studeert af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en werkt in zijn atelier in Leidschendam. Zijn werk wordt getoond op toonaangevende internationale kunstbeurzen in Bazel, Dallas en Miami.

Plattegrond: